Het zou leuk zijn als jullie willen reageren en iets in mijn gastenboek schrijven, dank je wel, thanks, grazie

Voor degenen die even willen ontsnappen aan de werkelijke wereld en wegdromen in cyberspace.

Hopelijk lees je mijn homepage met plezier, geniet je van de muziek en droom je weg bij mijn tekeningen, zodat je bij het verlaten van mijn site een goed gevoel overhoudt. Iedere tekening heeft een eigen verhaal en vertelt je iets over Nederland, Italië, Ierland de aarde, de zee, de natuur het leven, dus over alles wat wij moeten koesteren en bewaken als een schat.

                                                                       Er is geen begin en er is geen einde.

                                                                        Niets is zeker en niets is blijvend.

Wie ben ik: als je nieuwsgierig bent geworden raad ik je aan hierna op de plaatjes te klikken, je ziet dan wat foto's uit mijn jeugd.

 

Ik ben geboren in 1949, sterrenbeeld vis, in Amsterdam. Tot mijn vierde jaar woonde ik in de Sassenheimstraat, dat ligt vlakbij het Sloterdijkstation. Ik herinner mij dat ik 's nachts bang was omdat er ratten in de kelder van het huis zaten. In 1953 verhuisden we naar de nieuwbouwwijk in Amsterdam-west, waar mooie flats werden gebouwd. De Speelmanstraat, nummer 28 twee hoog. Er was geen lift. We keken uit over het park. Veel jonge gezinnen verhuisden richting Slotermeer en later Osdorp, dus je had veel vriendjes in de straat in de buurt.

 

Voor het eerst hadden we een douche, tenminste een lavet met douche. In de lavet werd ook de was gedaan. Een keer per week douchen, maar het was een luxe. Ik woonde daar met mijn vader,moeder, broer en zus. De flat bestond uit 4 kamers, waarvan 2 heel klein. We waren daar zeer gelukkig.

Naast de flat was een slootje en in de winter werd daar veel geschaatst, met name in 1963. Dat jaar werd de meest beruchte Elfstedentocht gereden. 

Zoals ik al schreef er waren heel veel kinderen en er was genoeg ruimte om te spelen buiten, want er waren praktisch geen auto's in de buurt. Er werd gevoetbald, verstoppertje gespeeld, slagbal met rondjes, landenverovertje en er werd veel geknikkerd. Ik ging naar de Slotermeerschool vlak bij ons in de buurt. Een vrij progressieve school waar veel aan muziek werd gedaan. Dat was de lagere school en later mocht ik naar de middelbare school, De Tellegen-ULO. Veel fijne herinneringen aan een prachtige jeugd en een leuke schooltijd. De eerste singeltjes werden gekocht:

the Beatles, the Rolling Stones, Dusty Springfield, Adamo, Boudewijn de Groot, the Everly Brothers enz.

Nu heb ik weer contact, na al die jaren, met enkele klasgenoten wat heel bijzonder is. De oude tijd weer heel even opnieuw beleven. Als je ook nieuwsgierig bent geworden naar vriendjes van toen klik dan op het onderstaande plaatje, dat leidt je naar de site van Schoolbank, het is een aanrader.

 

In de jaren zeventig trok ik de stoute schoenen aan en vond werk via Reisbureau Eurotex in het buitenland. Drie a vier jaar zat ik aan de Italiaanse Rivièra, gedurende de zomermaanden. Dat was de meest onbezorgde tijd die ik bewust heb meegemaakt.

De zomers van beve Spumanti e fare l'amore, de zomers van zon zee, onbezorgd genieten, soms hard werken om vervolgens na het werk te gaan slapen op het strand.

Met sommige uit die tijd heb ik nog contact. Na deze periode besloot ik om mijn leven hier in Nederland op te bouwen en vond werk in een platenzaak, waar ik zeven jaar met heel veel plezier heb gewerkt. Veel uit, veel platen kopen, heel veel concerten. Supertramp, Pink Floyd, Kevin Ayers, Kevin Ayers Toujours, Chris deBurgh. Wat betreft Ierse muziek raad ik je aan eens naar The Fureys te luisteren. Hun muziek is puur en nog altijd actueel.

Ierland, dit is een tekening naar het voorbeeld van een cd van de Fureys,
wanneer je meer over ze wilt weten of horen: klik maar op het plaatje.

Muziek is altijd heel belangrijk geweest in mijn leven en ik zou niet weten hoe ik zonder zou moeten leven. Van klassiek, opera, pop, rock, folk, blues en vooral Italiaanse en Ierse muziek. En wat natuurlijk niet weg te denken is muziek uit de jaren zestig.

 

 

                      Muziek van nu: Dayna Kurtz, Barrelhouse, Elton John, Bruce Springsteen, Bryan Adams.

En dan terug naar vandaag, beste lezers. Ik ben weer een beetje degene die ik vroeger was vol plannen en dromen en ik heb het tekenen, wat een grote hobby van mij was toen, weer opgepakt. Geruime tijd was ik niet in staat om te tekenen maar een vriend van overzee zorgde ervoor dat middels zijn brieven ik weer inspiratie kreeg en hierdoor maak ik o.a. de tekeningen en gedichten die je op deze site ziet.  Mijn fascinatie gaat uit naar de zee, de golfslag, de duinen.

 
ken je de muziek van Barrelhouse niet klik dan op het plaatje 

 
 

Reis van de vogel


De vogel vliegt in alle rust
haar vleugels vormen de schaduw
in het kalme water van het meer
waar ze heen vliegt is onbekend
maar ze zal vast wel ergens landen
daar waar de plek haar bevalt
wanneer en waar zal niemand weten

Herkenning


Soms is daar een hek
open of sluit je het
het kraakt en piept
je herkent de geur
van het hooi en de boerderij
het gekakel van de kippen
het blèren van het lam
en even lijkt het alsof
je daar weer terug bent

                                                                                  

Mijn passie is ook Internet en zijn mogelijkheden, het ongelooflijke om mensen over de hele wereld te ontmoeten via mail, chat of site.

Ik hoop dat je de tekeningen mooi vindt en er misschien iets van jezelf in terugvindt. Als dit zo is dan hoop ik dat je mij een E-mail stuurt en misschien vind je ze wel zo mooi dat je er een wilt kopen en als je iets in gedachten hebt wat je graag op papier in kleur wilt zien, misschien dat ik dat voor je kan tekenen.

Op 20 mei 2005 kunnen jullie mij tegenkomen op de kunstmarkt in Alkmaar. Tevens is het dan kaasmarkt dus reden genoeg om langs te komen.  

Dank aan mijn vrienden: Hans Bijlsma, Ed Jonker, Albino Ranieri en Emilio Rescigno.  

                                                                             

                                                                                                      

 

Ik hoop dat je genoten hebt van de muziek en wat hebt aan de links naar bepaalde sites.

Ik wens jullie liefde en geluk toe.                                                      

Dineke Ackema.